نقض سيستماتيک حقوق بشر و مجازات اعدام در ايران بايد متوقف شود
کميته روابط خارجی پارلمان اروپا قطعنامه ای را درباره استراتژی عمل اتحاديه اروپا در قبال رژيم ايران به تصويب رساند. در اين قطعنامه ۷ صفحه ای به نقض سيستماتيک حقوق بشر در ايران، رعايت نشدن استانداردهای دموکراتيک در نمايش انتخابات رياست جمهوری و نقض حقوق جامعه مدنی در ايران اشاره شده است.
در این قطعنامه تصریح شده است که یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران که به انتصاب حسن روحانی منجر شد، آزاد و منصفانه نبوده است. اين قطعنامه همچنین بر آزادی فعاليت روزنامه نگاران در ايران تأکيد کرده است.
قطعنامه روابط خارجی پارلمان اروپا از رژيم ايران خواسته است مجازات مرگ را متوقف کند و همچنین رژيم ايران را از دخالت در جنگ سوريه بر حذر داشته است.
از نکات جالب مطرح شده در این قطعنامه ملزم ساختن تمامی مقامهای اروپایی به دیدار با مخالفان سیاسی و جامعه مدنی و همچنین بازدید از زندانهای سیاسی در هنگام سفر به ایران است. همچنین همکاریهای اروپا با رژیم ایران مشروط به بهبود وضعیت حقوق بشر و تعیین ملاکهایی برای سنجش متداوم اقدامات حکومت شده است.
گزارش حقوق بشری دبیر کل ملل متحد، گزارش حقوق بشری دکتر احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، ابقای دکتر احمد شهید به مدت یکسال دیگر به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران و اکنون قطعنامه کمیته روابط خارجی اتحادیه اروپا همگی از شکست قطعی «پروژه فریب جامعه جهانی» حکایت دارند.
بر اساس گزارش گزارشگر سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ ششصد و بیست و پنج نفر در ایران اعدام شدهاند.
ناظران و نهادهای حقوق بشری میگویند در سال ۲۰۱۳ در ایران دستکم ۶۲۵ مورد حکم اعدام اجرا شده است؛ حداقل ۲۸ تن از اعدامشدگان زن بودهاند. با این حساب شمار اعدامها در مدتزمان یادشده نسبت به سال پیش از آن تقریبا دو برابر شده است. بنا بر اعلام سازمان عفو بینالملل، در سال ۲۰۱۲ دستکم ۳۱۴ مورد اعدام در ایران صورت گرفته است. بر اساس آن آمار، ایران پس از چین در رتبه دوم فهرست کشورهایی قرار گرفته بود که در سال ۲۰۱۲ بیشترین حکم اعدام را اجرا کردهاند.
حدود ۴۵۸ اعدام (۵۹ نفر در ملا عام) در ماههای بعد از ریاست جمهوری روحانی گزارش شده، ۳۳۱ مورد از این اعدامها به اتهام قاچاق مواد مخدر بوده، ۱۴۸ مورد در رابطه با قتل، که ۸ برابر سال ۲۰۱۲ هست، حدود ۱۱۴ نفر از این افراد اتهام افراد اصلا مشخص نبوده ...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر